Mitä kuuluu Turun normaalikouluun?

Seniorinorssien hallituksen kouluasiantuntija Hannele Mustonen otti selvää.

Vuosi on ollut poikkeuksellinen Turun Normaalikoulussakin.

Ymmärrettävää on, että korona on koetellut niin oppilaiden, opettajien kuin rehtoreidenkin jaksamista. Tilanteet ovat vaihtuneet lyhyelläkin varoitusajalla ja aina välillä osa oppilaista tai joku opettajista on ollut karanteenissa.

Rehtori Vesa Valkila mainitsi erityisen ilon aiheeksi sen, että opetusharjoittelut on saatu kunnialla päätökseen ja opettaja- opiskelijat ovat palkinneet koulun väkeä antamalla paljon positiivista palautetta. 

Myös siitä on iloittu, ettei ainakaan toistaiseksi kukaan koulun henkilökunnasta 

ole sairastunut koronaan.

 

Lukiossa kevään lakkiaisia vietettiin elokuussa ja syksyn lakkiaisia 4.12. Syksyllä lakitettiin 4 ylioppilasta.

Lukio on toiminut osin lähiopetuksessa, osin etänä ja osin hybridiopetuksessa, jolloin osa opiskelijoista on ollut kotona ja osa koulussa.

Lukiolaiset ovat oppineet käyttämään maskeja ja huomioimaan turvavälejä. Niin henkilökunta kuin opiskelijatkin ovat oppineet joustamaan ja mukautumaan nopeastikin muuttuviin tilanteisiin.

Lukion rehtori Katrina Vartiainen samoin kuin rehtori Valkilakin mainitsivat kaipuusta yhteiseen tekemiseen ja yhteisöllisiin tilaisuuksiin, mutta joulujuhlaa ja syyslukukauden päätöstäkin on nyt vietettävä virtuaalijuhlina Zoomissa.

Toivotaan koko koulun väelle Rauhallista Joulua ja voimauttavia elementtejä lomapäiviin !

 

Terveisin,

Hannele

hannelemust@gmail.com

Kuten tiedämme, peruttu Naantalin konsertti ”Katso pohjoista taivasta" siirrettiin kesään 2021.

Tiina Tunturi tiedottaa Naantalin Musiikkijuhlien ystäville ja tähän Seniorinorssien tapahtumaan ilmoittautuneille:

Rakkaat Seniorinorssit

Viime kesän Naantalin Musiikkijuhlat jouduttiin valitettavasti koronapandemian takia perumaan, mutta lähes koko konserttiohjelma saatiin siirrettyä ensi vuoteen. Toivottavasti kesäkuussa jo voidaan toimia täydellä kapasiteetilla. 

 

Olen vuodenvaihteessa siirtymässä eläkkeelle 23 festivaalivuoden jälkeen, mutta Seniorinorssien tapaamisia Naantalissa voidaan silti mainiosti jatkaa. Konsertti "Katso pohjoista taivasta" soi ensi vuonna la 12.6. klo 19 Naantalin kirkossa. Kokoonnumme 39 Seniorinorssin voimin ensin klo 17.30 kahvila Amandiksessa, jossa jaetaan liput. Olen vielä yhteydessä ilmoittautuneisiin myöhemmin keväällä.

 

Joulun iloa ja valoa toivottaen 

 

Tiina Tunturi
tiina.tunturi@gmail.com